Valdemarín neihgbourhood. District of Aravaca

01

Developed for: Estudio Galan y Sobrini Arquitectos Reforma Grupo Zarosan

Type of project: Residential

Elements:

  • Front door
  • Connecting doors
  • Wardrobes and walk-in closets
  • Bathroom units
  • Living room furniture
  • Partions
  • Stairs and railings
  • Panelling
  • Special features

Description:

The building located in the Valdemarín area is found to have high roofs and a spiral staircase, to which we add a wooden railing lacquered in skyblue with a grey hue, this being the predominant colour throughout the building. We revamped the main entrance and the swing and sliding doors connecting the various rooms in the building. The fitted wardrobes in the bedrooms were given the same shade of lacquer as the doors, skirting board and living room furniture. The walk-in closet in the master bedroom has outward-opening doors with a push-to-move mechanism and translucent glass to create a design commensurate with the wishes of our client. The same thing was done with the dressing table in this room. The natural colour of visible wood was retained in the bathroom units, except for those used by the youngest members of the family. Here, we created a unique multicoloured design using various different lacquers. Also worthy of note is the hidden wardrobe in the hallway, panelled with wood, and covered with slats at the top.

Challenges of the project:

The project turned out to be attractive right from the start due to the fusion of modern-day elements with a classic design. The lacquer – sky blue with a hint of grey – prevalent throughout the house was responsible for this decision as the colour scheme made the building stand out, offering its guests a feeling of tranquility and continuity.